Dirk en Charlotte zijn de ouders van Julie, Ben en Liesbeth. Ze wonen landelijk, buiten het centrum van Lichtervelde, en zijn grote fan van de open ruimte die ze daar hebben. De 2 genieten van het leven en van elkaar, al is het nog even wachten tot Charlotte net als Dirk met pensioen is. Dan hebben ze alle tijd van de wereld voor zichzelf, hun kinderen en kleinkinderen.

DIRK

Dirk is 64 jaar en ging begin dit jaar met pensioen als metaalarbeider. Dirk is een echte levensgenieter die je altijd kan plezieren met een restaurantbezoek of een glas goede rode wijn. Hij is gek op zijn kleinkinderen en sinds zijn pensioen is hij de standaard oppas op woensdagnamiddag geworden. Dirk wil de wereld zien en is dan ook al druk reisplannen aan het smeden voor als Charlotte ook met pensioen kan gaan en ze samen de wijde wereld in kunnen trekken.

CHARLOTTE

Charlotte is een altijd goedlachse 64-jarige. Ze werkt als verpleegster, maar haar pensioen nadert. Gelukkig. Ze houdt van haar job, maar sinds Dirk met pensioen is, begon ze toch af te tellen. In haar tijd is Charlotte een bezige bij. Ze is met vanalles en nog wat bezig, zolang ze er haar creativiteit maar in kwijt kan. Schilderen, naaien, boetseren... niets is haar teveel. De kleinkinderen komen dan ook graag langs om samen met oma te knutselen.