Deelcultuur

Zaterdagmiddag: Charlotte belt aan bij haar dochter. Julie belde haar gisteren op om te vragen of ze het zag zitten om de zolder te helpen schommelen. De kleine is er intussen 2 en een derde komt er niet, dus tijd om het babymateriaal weg te doen.

 4u later staat de garage vol met babykledij, een hoop speelgoed, fietsjes, restjes pampers... De eerste babyschoentjes worden er terug uitgevist, een mooie herinnering, maar wat nu met de rest? Charlotte stelt voor om op een tweedehandsbeurs te gaan staan, dan verdient ze er nog iets aan. Julie twijfelt en haalt aan dat ze het eigenlijk liever zou geven aan mensen die het kunnen gebruiken. In haar job komt ze bij veel mensen thuis en velen hebben het niet makkelijk om dit allemaal te kopen. Ze kunnen het bijvoorbeeld ook lenen. Er moet een manier zijn om iets te organiseren waar mensen bepaald speelgoed enzo kunnen uitlenen, want met veel dingen spelen kindjes niet lang. En pampers kosten veel geld, daar kan ze zeker ook iemand plezier mee doen.

Julie haalt dit vanavond eens aan bij haar chirovriendinnen, er zullen zeker nog ideeën zijn.

SOMM wil de spel-o-theek uitbreiden tot een brede uitleendienst voor kinderen. Daarnaast pleit SOMM voor de oprichting van een “pamperbank” die ongebruikte luiers van kinderen en incontinentiemateriaal van senioren inzamelt en geeft aan wie minder financiële middelen heeft. Hier ziet SOMM een rol weggelegd voor het Huis van het Kind of voor het woon-zorgcentrum. De pamperbank kan uitgebreid worden met andere verzorgingsproducten.