Sfeer op het pleintje

Kevin spreekt graag af met vrienden. In het weekend is dit meestal in het plaastelijk jeugdhuis, een pintje gaan drinken. Maar tijdens de dag spreken ze ook veel af, op een pleintje in de buurt, om een balletje te schoppen, frisbeeƫn of wat met Bruce, de hond van Kevin, te spelen. Bruce moet wel aan de leiband. Er is geen hondenspeelweide in de gemeente, wat hij niet zo leuk vindt, maar hij is blij om met Kevin en zijn vrienden te mogen optrekken.

Lees meer...

Dirk heeft heimwee

Dirk is afkomstig uit Kortrijk en kijkt elk jaar reikhalzend uit naar de Sinksenfeesten. De festiviteiten geven een enorme boost aan de stad en zowel jong als oud kan er terecht voor tal van uiteenlopende evenementen. Jammer dat zoiets niet bestaat in Lichtervelde...

Lees meer

Deelcultuur

Zaterdagmiddag: Charlotte belt aan bij haar dochter. Julie belde haar gisteren op om te vragen of ze het zag zitten om de zolder te helpen schommelen. De kleine is er intussen 2 en een derde komt er niet, dus tijd om het babymateriaal weg te doen.

Lees meer

Een dagcentrum dicht bij huis

Vera komt graag onder de mensen en ze is een tijdje naar de ploeg geweest. Jammer genoeg kan ze niet meer fietsen, haar benen willen niet meer mee, en te voet wordt ook alsmaar moeilijker. Haar kinderen hebben geen tijd om haar te brengen wanneer er iets te doen is en haar middageten wordt nu thuisgebracht.

Lees meer

Handen in het haar voor kinderopvang

Julie heeft geen vaste uren als maatschappelijk werkster. Bij sommige cliƫnten moet ze 's avonds langs op huisbezoek en ook 's morgens vertrekt ze dikwijls vroeger om op tijd op een afspraak te raken, want het verkeer is moeilijk voorspelbaar.

Lees meer