Goesting in meer

  SOMM heeft goesting in meer. Met die boodschap trekken we dan ook naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Het gaat niet slecht met Lichtervelde, maar voor SOMM mag het gerust wat meer zijn. Als lokale partij werken we vanuit een duidelijke visie aan een groene, daadkrachtige gemeente op mensenmaat. SOMM gaat voor een transparant beleid, dat vooruit kijkt en Lichtervelde klaar stoomt voor de toekomst. Vertrekkend vanuit lokale sterkte en met aandacht voor de wereld.

Ontdek ons volledige programma en onze standpunten.

Julie & co - landing

Samen met een 10-tal fictieve Lichterveldenaars brengen we het SOMM programma tot leven. Maak kennis met Julie & co en lees hun verhalen.

 

Tekeningen: Simon Bruneel

SOMM aperitieft op zondag 10 maart

Gemaakt op zaterdag 02 maart 2019

SOMM mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen en dat mogen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigen we je met heel veel plezier uit om samen met ons te aperitieven op zondag 10 maart in het petanquelokaal op het sportplein. We beginnen eraan om 11u.

Kan je erbij zijn? Bevestig dan graag je aanwezigheid via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0478 21 27 31).

Hopelijk tot zondag!

SOMM

 

 

Programma

In okbtober 2018 komen er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen op ons af. Net zoals een groot deel van Lichtervelde -de bouw van het JOC, de werken op het sportplein of de vele nieuwe verkavelingen- is ook het verkiezingsprogramma van SOMM nog in volle opbouw. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Historiek

SOMM heeft een hele voorgeschiedenis. Al meer dan 20 jaar zitten vertegenwoordigers van SOMM in de gemeenteraad.

In 1994 nam SOMM voor het eerst, onder die naam, deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lichtervelde. De wortels liggen in een samenwerking tussen de lokale SP.a, de lokale lijst HELA en onafhankelijken.  Al van bij het begin werd SOMM een open lijst die alleen plaatselijk actief is. Als enige partij, trouwens. Het leverde in 1994 meteen 1 zetel op in de gemeenteraad. In 2000 werden dat 2 zetels en kreeg SOMM ook een afgevaardigde voor de OCMW-raad. Dit resultaat werd in 2006 en 2012 bevestigd.

Bij de recentste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 haalde SOM 22% van de stemmen en verdubbelde zo het aantal zetels van 2 naar 4. Dat maakt SOMM momenteel de grootste oppositiepartij in de gemeenteraad.

SOMM is dus zeker geen eendagsvlieg. Al meer dan 20 jaar brengt onze fractie vanuit een minderheidspositie ideeën en voorstellen aan, zet ze moeilijke punten op de agenda en probeert ze de meerderheid tot meer actie en daadkracht aan te zetten. 

Het verschil met de andere partijen is dat wij niet blijven hangen in het verleden, maar resoluut kiezen voor een open beleid dat vooruit kijkt naar de toekomst, dat durft plannen maken en dat ook consequent durft beslissingen te nemen die op lange termijn goed zijn voor alle Lichterveldenaren.
SOMM bekijkt de zaken met een open vizier, vanuit een duurzame, groene reflex en met extra aandacht voor wie zorg nodig heeft: jongeren, ouderen, personen met een beperking…

 

Contact

Hier komt een contactformulier waar de bezoekers een boodschap achter kunnen laten, samen met hun emailadres, zodat we hun vraag/idee/... kunnen beantwoorden.

Home

Welkom bij SOMM

Als lokale politieke groep houden we de vinger aan de pols van alles wat leeft en beweegt in Lichtervelde. We zijn dan ook zeer actief in het Lichtervelds verenigingsleven. In de gemeenteraad zitten we in de minderheid, maar dat houdt ons niet tegen om vooruit te kijken, voorstellen voor verbetering te doen en om goede ideeën te steunen.  Zo dragen we ook zelf ons steentje bij om van Lichtervelde een warme, groene gemeente te maken.

Gemeenteraad

gemeenteraad

Wie is wie

Wie is wie

Meer artikelen...