Earth Hour unaniem goedgekeurd op gemeenteraad

Gemaakt op dinsdag 26 februari 2019

Verslag inclusief audiofragmenten

Of het een primeur was op de gemeenteraad afgelopen maandag weten we niet, maar het was in elk geval al een hele tijd geleden. Er werd een agendapunt van een opositiepartij unaniem goedgekeurd, zowel door oppositie als meerderheid. Een agendapunt van SOMM dan nog! Ons voorstel om vanuit het gemeentebestuur deel te nemen aan Earth Hour en er de bevolking zoveel mogelijk bij te betrekken, viel duidelijk in goede aarde.

Lees meer

Daar is de lente, daar is SOMM Informeert

Gemaakt op zaterdag 23 februari 2019

Terwijl het eigenlijk nog winter is, maar de lentezon toch al heerlijk op ons gezicht priemt, houden wij woord. We beloofden jullie bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar dat we de vinger aan de Lichterveldse pols zouden blijven houden en dat doen we dan ook. Maandelijks in de gemeenteraad en in tal van overlegorganen waar SOMM vertegenwoordigd is. Om jullie te informeren over onze bevindingen en over het reilen en zeilen in Lichervelde, posten we dit weekend een nieuwe editie van SOMM Informeert in de Licterveldse brievenbussen. Een SOMM Informeert die voor de gelegenheid in een gloednieuw jasje zit, met een volledig nieuwe huisstijl. Wie niet kan wachten tot zijn versie in de brievenbus landt, kan de voorjaarseditie hier ook al online raadplegen. Veel leesplezier!

Groot dictee tijdens eerste gemeenteraad

Gemaakt op dinsdag 29 januari 2019

Verslag inclusief audiofragmenten

Eigenlijk moeten we schrijven 'Gemeente- en OCMW-raad', want sinds dit jaar worden beide vergaderingen na elkaar gehouden en zijn het dezelfde raadsleden die er zetelen. In elk geval, het grootste deel van deze eerste raden van de nieuwe termijn werd besteed aan het benoemen van vertegenwooridgers in intergemeentelijke raden. De administratieve papiermolen die met deze benoemingen gepaard ging, deed ons bij momenten denken aan een soort groot dictee. Gelukkig had SOMM naar goede gewoonte ook nog enkele tussenkomsten.

Lees meer

Plus chaud que le climat

Gemaakt op zondag 27 januari 2019

Het was deze morgen rond 11u geen weer om een hond door te jagen. De regen kletterde naar volle lust en een gure wind maakte het er niet gezelliger op. Dat kon een treinwagon vol goedgeleumde Lichterveldenaars echter niet tegenhouden om richting Brussel te sporen, om er mee te stappen in de klimaatmars. Onder hen ook een handvol SOMMers.

Lees meer

Stap mee in de klimaatmars

Gemaakt op donderdag 24 januari 2019

Komende zondag 27 januari staat opnieuw een grootse klimaatmars op het programma in Brussel. Samen met andere Lichterveldse verenigingen met een hart voor onze planeet, stapt ook SOMM zondag mee in de klimaatmars. We vertrekken met de trein van 11u02 vanuit het station van Lichtervelde.
Wie mee wil is meer dan welkom om aan te sluiten! Op die manier geven we zondag samen opnieuw een duidelijk signaal dat het dringend tijd is voor actie.

"Ik zweer..."

Gemaakt op vrijdag 04 januari 2019

Woensdag 2 januari legden Johan, Thijs, Kim en Marc de eed af tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad. Het is voor het eerst dat SOMM 4 vertegenwoordigers heeft in de gemeenteraad. Op die manier is SOMM de grootste oppositiepartij. Tijdens dezelfde vergadering legde Roland voor SOMM de eed af voor het bijzonder comité sociale dienst.

Een 2019 vol goesting in meer

Gemaakt op vrijdag 28 december 2018

Om te beginnen wenst SOMM iedereen een goede gezondheid toe in het nieuwe jaar. Een cliché zo oud als de straat, maar dat is en blijft het allerbelangrijkste. Daarnaast hopen we dat elk van jullie in 2019 zijn of haar dromen kan najagen en dat we dat samen kunnen doen, op een solidaire manier en met respect voor elkaar. Laat het vooral ook opnieuw een jaar zijn boordevol hartelijke ontmoetingen en momenten om te koesteren.

Lees meer

Sluiting spooroverweg en 'éénjarig meerjarenplan' op gemeenteraad

Gemaakt op dinsdag 18 december 2018

Op de gemeenteraad van 18 december -de laatste van deze legislatuur- werd het éénjarig meerjarenplan (jawel, je leest het goed) van het OCMW en het budget voor 2019 voor de gemeente goedgekeurd. Daarnaast maakten we de wissel mee tussen de afscheidnemende en de nieuwe financieel directeur en haalde SOMM de gefaalde communicatie aan bij het sluiten van de spooroverweg in de Duifhoekstraat.

Lees meer

Campagne 2018 in cijfers

Gemaakt op zaterdag 08 december 2018

Bijna 2 maanden na de gemeenteraadsverkiezingen. Tijd om de balans van de campagne op te maken. De ‘O’ in SOMM staat voor ‘Open’, dus communiceren we in alle openheid over onze campagne naar de verkiezingen van 14 oktober. Hoeveel heeft de campagne gekost? Hoeveel affiches werden gedrukt? Wat met sociale media? Hier onder vind je een beknopt cijferverslag.

Lees meer

Wijzigende openingsuren gemeentehuis en andere nieuws uit de gemeenteraad

Gemaakt op donderdag 29 november 2018

De gemeenteraad van maandag 26 november werd voornamelijk bepaald door budgetwijzigingen voor dienstjaar 2018 (inderdaad, eind november, met nog slechts een maand te gaan, worden nog wijzigingen uitgevoerd aan het budget…). Daarnaast waren er nog enkele goedkeuringen ivm intergemeentelijke samenwerkingen en 2 vragen vanwege SOMM.

Lees meer