SOMM heeft een hele voorgeschiedenis. Al meer dan 20 jaar zitten vertegenwoordigers van SOMM in de gemeenteraad.

In 1994 nam SOMM voor het eerst, onder die naam, deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Lichtervelde. De wortels liggen in een samenwerking tussen de lokale SP.a, de lokale lijst HELA en onafhankelijken.  Al van bij het begin werd SOMM een open lijst die alleen plaatselijk actief is. Als enige partij, trouwens. Het leverde meteen 1 zetel op in de gemeenteraad. In 2000 werden dat 2 zetels en kreeg SOMM ook een afgevaardigde voor de OCMW-raad. Dit resultaat werd in 2006 en 2012 bevestigd. In 2012 haalde SOMM een goeie 15 % van de stemmen in Lichtervelde en is zo de derde grootste fractie, na CD&V en N-VA.

SOMM is dus zeker geen eendagsvlieg. Al meer dan 20 jaar brengt onze fractie vanuit een minderheidspositie ideeën en voorstellen aan, zet ze moeilijke punten op de agenda en probeert ze de meerderheid tot meer actie en daadkracht aan te zetten. 

Het verschil met de andere partijen is dat wij niet blijven hangen in het verleden, maar resoluut kiezen voor een open beleid dat vooruit kijkt naar de toekomst, dat durft plannen maken en dat ook consequent durft beslissingen te nemen die op lange termijn goed zijn voor alle Lichterveldenaren.
SOMM bekijkt de zaken met een open vizier, vanuit een duurzame, groene reflex en met extra aandacht voor wie zorg nodig heeft: jongeren, ouderen, personen met een beperking…

 

Hier onder geven we een overzicht van de uitslagen van de recentste gemeenteraadsverkiezingen in Lichtervelde.